Een kwart van de mannelijke bevolking heeft last van een vroegtijdige zaadlozing. Dit is dan ook iets van alle leeftijden en kan dus iedereen overkomen. Daarbij is het ook het probleem dat een vroegtijdige zaadlozing niet vanzelf verdwijnt, ook niet bij het ouder worden. Jarenlang hebben seksdeskundigen de neiging om te zeggen dat vroegtijdige zaadlozing wordt veroorzaakt doordat de man al vroeg seksuele ervaringen had en snel moest zijn om niet betrapt te worden. Deze mannen zouden daarom gewend geraakt zijn aan het zo snel mogelijk bereiken van het hoogtepunt.

Maar de onderzoeken spreken elkaar tegen want veel mannen die last hebben van een vroegtijdige zaadlozing geven aan geen vroege seksuele ervaringen hebben waarbij ze overhaast handelden, terwijl dit bij de anderen dus weer anders was.

Inmiddels is vroegtijdige zaadlozing een van de meest voorkomende problemen bij mannen is. Niets is zo vervelend wanneer jij met de partner van je dromen een heerlijke vrijpartij wil beginnen en je al direct je hoogtepunt krijgt waardoor de vrijpartij snel verdwenen is. Voor jullie beiden dan zeer teleurstellend. Helaas is een voortijdige ejaculatie niet uit te stellen door aan andere dingen te denken. Het lichaam is namelijk te sterk en kan geen controle krijgen over het moment van zaadlozing. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat dit ongemak zeer goed met medicijnen te behandelen is, omdat het om een biologische aandoening gaat. Maar een vroegtijdige zaadlozing verdwijnt niet vanzelf, ook niet bij het ouder worden. Voedingssupplementen zijn dus de meest effectieve oplossing.

Wat is nou een voortijdige zaadlozing?


Er is bij een voortijdige ejaculatie vaak sprake van onvoldoende serotonineoverdracht tussen de zenuwen in de hersenen, de hersenstam en het ruggenmerg. Geneesmiddelen die de activiteit van de stof serotonine in sommige delen van de hersenen versterken, zorgen ervoor dat de zaadlozing vertraagd kan worden. In het afgelopen decennium hebben diverse geneesmiddelenonderzoeken iedere keer ondubbelzinnig aangetoond dat er een geneesmiddel bestaat wat de zaadlozing met ongeveer 80% vertraagt.

Er bestaat geen twijfel over dat angst of ‘zenuwen’ een rol spelen in veel gevallen van een vroegtijdige zaadlozing. Als je zenuwachtig bent, zul je waarschijnlijk ook te snel tot je hoogtepunt komen. Ga maar je wordt zenuwachtig omdat je eindelijk die mooie meid in bent hebt of omdat het de vorige keer al snel afgelopen was. En daardoor gaat het vaak dus weer te snel mis. Veel mannen nemen daarom een kleine alcoholische versnapering voordat zij seks hebben, zodat dit de zenuwen wat verlicht en waardoor de kans op een voortijdige zaadlozing afneemt. Het is sowieso een goed idee om wat te drinken om te ontspannen en in de juiste sfeer te komen, maar drink niet te veel.

Zowel de psychologische en biologische factoren kunnen een rol spelen bij vroegtijdige ejaculatie. Hoewel veel mannen zich schamen om erover te praten, is vroegtijdige zaadlozing een veel voorkomende en behandelbare aandoening. Medicijnen, psychologische begeleiding en seksuele technieken die vertraging kunnen opleveren kunnen seks verbeteren voor u en uw partner. Voor veel mannen werkt een combinatie van behandelingen het beste.

januari 2, 2019 Gratis Erotiek - Alles over erotiek, sex en nog veel meer... Erotiek Nieuws