En: ik ben zo bang dat ik mijn vriendin pijn ga doen als we gaan vrijen, mijn penis is 15 cm. Of: wat vinden de dames nou lekker, hoeveel centimeter?

Dit soort vragen zijn dagelijkse kost op berichtenborden over seksualiteit. De reacties liegen er ook niet om; de heren steken elkaar de loef af met groot, groter, grootst. Liefst nog met bijpassende vriendin ‘die ook ruim geschapen is’. Soms lijkt het wel een wedstrijdje. Zo was er een man die de omtrek had opgemeten. Het formaat penis dat hij beweerde in de broek te hebben zou zo dik zijn als een regenpijp. Volgens mij is hier sprake van het pinokkio-syndroom: geen lange penis maar wel een erg lange neus.

Is groter dan werkelijk beter? Uit onderzoek is gebleken dat 75% van de vrouwen helemaal niet geïnteresseerd is in het formaat van de penis. Dikte van de penis (dan voel je nog wat) wordt iets belangrijker gevonden dan lengte (auw, dat past nooit!). Ook navraag in mijn vriendinnenkring levert een eensluidend antwoord op: het doet er helemaal niet toe! Enkele vrouwen stellen een groot exemplaar wel op prijs vanwege g-plek stimulatie in bepaalde standjes, anderen hebben liever een kleintje omdat het pijn doet als de penis tegen de baarmoedermond stoot. Maar het gros van de vrouwen merkt terecht op dat het er om gaat wat hij er mee doet.
Het wil alleen maar moeilijk doordringen tot de heren dat vrouwen niet geïnteresseerd zijn in ‘s mans afmetingen. Sanderijn van der Doef, seksuologe, constateerde ongeloof en verbazing bij de heren in de zaal toen bovengenoemde onderzoeksresultaten bekend werden gemaakt. Of het onderzoek wel goed was uitgevoerd wilden ze weten, en of de ondervraagde vrouwen wel representatief waren voor de gemiddelde vrouw.


Volgens mij zit het probleem veel dieper. De mannelijke drang om formaten zo opzichtig te etaleren houdt niet op bij de penis, het geldt ook voor andere zaken. Welke auto accelereert het snelst, welke fiets heeft de meeste versnellingen, welke motor het grootste vermogen. Wiens internetverbinding gaat het snelst, welke computer heeft het grootste geheugen. De heren hebben het er maar druk mee.

Sinds enkele jaren is er echter één ding waarin je juist met de kleinste goed scoort: het mobieltje. Hoe kleiner, hoe beter, vooral als er ook nog een minuscuul toetsenbordje bij zit. Het gepriegel met een stokje voor de bediening van de piepkleine knopjes nemen ze voor lief. Hier geldt de macht van de kleinste want als je een grote hebt tel je niet mee. Mijn neefje wreef me dat laatst stevig in toen hij mijn mobieltje (formaat: de goedkoopste) zag: ‘Hé, heb je een 27mc bakkie?’. Om mee te tellen in de mobiele markt moet je vooral de dikste portemonnee hebben. Dus tòch weer groot, groter…….aargh!

januari 3, 2019 Gratis Erotiek - Alles over erotiek, sex en nog veel meer... Erotiek Nieuws